Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Ο πόλεμος των δύο φύλων μέσα από αφίσες εποχής...των Suffragist


Top: ". BS" Ένα μικρό αγόρι επιπλήττει έναν νεαρό suffragist για αγνοώντας τις κούκλες της σε αυτή την US-made κάρτα σημειώνονται Πάνω: Το 1909, η Dunston-Weiler Company Λιθογραφία της Νέας Υόρκης εξέδωσε ίσως το πιο όμορφο σύνολο των 12 αντι-ψηφοφορία κάρτες ποτέ. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 

Ξεκινώντας το 1909, φυλακίστηκε σουφραζέτες συμβαίνει απεργίες πείνας συχνά τάιζαν από τους δεσμοφύλακες, μια μορφή βασανιστηρίου που τους έκανε κακή. Μερικοί ακόμη και πέθανε από αυτό. Copyright Ιούνιο Purvis. 


Το 1913 το βρετανικό δίκαιο είναι γνωστή ως "Η πράξη γάτα και το ποντίκι" κυκλοφόρησε σουφραζέτες που ήταν άρρωστοι από τη δύναμη που θηλάζουν, έτσι ώστε να μπορούσε να ανακτήσει (ή να πεθάνουν) στο σπίτι. Μόλις οι γυναίκες ήταν και πάλι καλά, θα μπορούσε να συλληφθεί εκ νέου. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 

Μια γυναίκα κυριαρχεί το σύζυγό της σε αυτή την καρτ-ποστάλ Bamforth. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 

Οι γυναίκες εδώ είναι το κάπνισμα, παίζοντας πόκερ, και η κατανάλωση σοκολάτας, ενώ ο άνδρας καθαρίζει και τείνει να το μωρό. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 


Μια συλλογή από ελκυστική οικόπεδα spinsters εναντίον των ανδρών σε αυτό το βρετανικό καρτ-ποστάλ. Copyright Ιούνιο Purvis. Πολλές κάρτες χλεύασαν το "αρσενικό γυναίκες" που ήθελαν να φορούν παντελόνι. 


Το 1909 Dunston-Weiler που είναι αξιοσημείωτο, διότι οι σουφραζέτες απεικονίζεται ως ελκυστική, αλλά σκανδαλωδώς σεξουαλικά διαθέσιμα. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 

Σε αντι-ψηφοφορία καρτ-ποστάλ, τα μωρά συνήθως κλαίνε για απόντες μητέρες τους, ή οι γυναίκες απεικονίζονται ως κλαψούρισμα μωρά. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα.

Αυτή η ιδιαίτερα τολμηρός κάρτα Bamforth θα μπορούσε να διαβαστεί και ως προ-και αντι-σουφραζετών. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 


Η Εθνική Γυναίκα Φεμινιστών Publishing ΣΙΑ κυκλοφόρησε pro-ψηφοφορία κάρτες που έχουν σχεδιαστεί από την Εταιρεία Τέχνης Campbell, η ίδια ομάδα των εικονογράφων που παρήγαγαν τα παιδιά του Κάμπελ. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 

Το "σουφραζετών Madonna" ήταν ένα δημοφιλές θέμα σε αντι-ψηφοφορία καρτ-ποστάλ. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα.Δίνοντας στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου σήμαινε επίσης ότι θα μπορούσαν να αρχίσουν θέλουν να φορούν παντελόνια, πάρα πολύ. Palczewski, Catherine Αρχείο καρτ-ποστάλ H.. Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα. Cedar Falls, Αϊόβα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου