Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Λευτέρης Βογιατζής

Βαριά θλίψη έχει κυριεύσει όχι μόνο το θεατρικό κόσμο αλλά και το κοινό που λάτρεψε και ακολούθησε φανατικά τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή. Αίσθηση που εντείνεται καθώς τον ακούμε να μιλά για μια χρονιά σταθμό στη ζωή του, στην εκπομπή «Η ιστορία των χρόνων μου».

Στη σειρά ντοκιμαντέρ ο Λευτέρης Βογιατζής επέλεξε να μιλήσει για το 1982, χρονιά σταθμό την παρουσία του στο θέατρο. Αναφέρεται στην ιστορία της δημιουργίας της θεατρικής ομάδας «Σκηνή», με ιδρυτικά στελέχη τόσο τον ίδιο όσο και τους Ράνια Οικονομίδου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Άννα Κοκκινου, Βασίλη Παπαβασιλείου, Τάσο Μπαντή, Δημήτρη Καταλειφό.

Μέσα από αποσπάσματα παραστάσεων ξετυλίγεται η πορεία αυτού του επίλεκτου θιάσου, αρχής γενομένης με την εναρκτήρια παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» του Χαϊνριχ Φον Κλαϊστ το 1982. Ο Λευτέρης Βογιατζής ξεναγεί επίσης τους τηλεθεατές στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων», όπου στεγάστηκαν τα όνειρα εκείνης της θεατρικής ομάδας.

Περιλαμβάνονται επίσης πλάνα και από την παράσταση «Bella Venezia» του Γιώργου Διαλεγμένου με την Πέγκυ Σταθακοπούλου, την Ξένια Καλογεροπούλου και την Λουκία Μιχαλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου